De prins kan mij nog meer vertellen

Prins Bernhard feit en fictie

Tijdens zijn lange leven groeide prins Bernhard uit tot een legendarische figuur. Op innemende wijze oogstte de prins niet alleen roem als ambassadeur van het Nederlandse bedrijfsleven maar ook als de sympathieke vertegenwoordiger van Nederland in het buitenland.

Als nationale verzetsheld genoot hij een onaantastbare reputatie terwijl de Bilderbergconferenties en het Wereldnatuurfonds hem internationale vermaardheid bezorgden. ZKH prins Bernhard was kortom de ideale representant van het Koninkrijk der Nederlanden.

Waar hij kwam werd hij bejubeld. Toch is dat vreemd. Zijn charme staat buiten kijf, net als zijn verafgoding. Maar hoe is het mogelijk dat iemand die liegt, draait, smeergeld aanneemt, zijn vrouw bedriegt, uitsluitend eigenbelangen najaagt, zich met louche types afgeeft, ministers corrumpeert en voortdurend fantasieverhalen over zichzelf de wereld instuurt, zo mateloos populair kon worden? En hoe speelde hij het klaar om in Londen uit te groeien tot een verzetsheld.

In dit boek worden de daden van de prins tegen het licht gehouden van documenten die laten zien wat er achter de schermen echt gebeurde en hoe de waarheid werkelijk in elkaar zat. Kort voor zijn overlijden zei prins Bernhard dat hij wel herinnerd wilde worden als een deugniet maar niet als iemand die niet deugde. De prins kan me nog meer vertellen.

Een broodnodige aanvulling op het boek van Cees Fasseur!

De prins kan mij nog meer vertellen | 224 pagina’s | april 2009 | Uitgever Elmar B.V. | ISBN 9789038919065