Waar we vandaan komen en hoe we dat weten: 14 miljard jaar geschiedenis in een boek.

Wat wij tegenwoordig weten van de Oerknal, ons zonnestelsel en de oorsprong van het leven dateert van recente datum. Zonder de Big Bang geen heelal, geen aarde en dus ook geen mensen.

Heel lang dachten we dat de aarde en het heelal geen begin hadden. God had immers hemel en aarde – met alles erop en eraan – in één overzichtelijke, zesdaagse werkweek geschapen. De geringste kritiek op dit geloof beschouwde de Kerk, en met haar vrijwel de gehele samenleving, als een aanval op de Almachtige.

Dankzij onder meer Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie, werd de leer van de Kerk naar het rijk der fabelen verwezen. Het inzicht groeide dat men bij het ontstaan van het universum en onze aarde niet in duizenden, maar in miljoenen of zelfs miljarden jaren moest rekenen.

Dit boek beschrijft het ontstaan van het heelal, ons zonnestelsel, de aarde en de manier waarop wetenschappers die eeuwenoude mysteries hebben ontsluierd. Het laat zien hoe de evolutie zijn werk deed. De mens, Homo sapiens, ontpopte zich tot het meest gevreesde roofdier van onze planeet, dat zijn soortgenoten evenmin spaarde als planten, dieren of zelfs zijn eigen leefomgeving.

Zie voor een uitgebreide beschrijving van Oerknal : https://historiek.net/tweevoetigheid-bracht-de-mens-veel-goeds/148191/

1 antwoord
  1. Ab van de Pol
    Ab van de Pol zegt:

    Dankzij onder meer Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie, werd de leer van de Kerk naar het rijk der fabelen verwezen.

    Dat is nogal een uitspraak. Ben zelf nu Darwins Doubt (Meyer) aan het lezen en vind het een fascinerend boek welke de ideeën van Darwin, nog steeds heel populair, heel kritisch belicht en feitelijk weerlegt. Ik geloof zelf zeker in intelligent ontwerp en kan u de boeken van Meyer inzake zeer aanraden, voor zover ik daar kennis van heb zijn de boeken goed uitgewerkt en van noten voorzien.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *